english french german greek italian lithuanian russian serbian spanish
Αρχική arrow In Brief

Brief News

clock.jpg
Σειρά Ταξινόμησης 
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 50 από 109
Enterprise Europe Network

Statistics

Επισκέπτες: 56201814

Archive

Login Form

Να με θυμάσαι

Ξεχάσατε τον Κωδικό Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Syndicate

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

 

Τουρκική Αδιαλλαξία για "ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΓΚΥΡΑΣ" αντιφάσκει με προβολή ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΗΕ σε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΑΡΙΣΙΩΝ κα.

---------------
- Σειρά Δηλώσεων που μας έδωσαν Ηγεσίες Γαλλικής Προεδρίας ΕΕ κι ΟΗΕ τονίζουν Διεθνείς Ειρηνευτικές δυνάμεις ΟΗΕ και για Κύπρο, σ αντίθεση με Τουρκική επιμονή για "Εγγύηση Αγκυρας"

- Συμβολική θέση δίνει η Γαλλική Προεδρία ΕΕ στον Χριστόφια, ενώ ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΗΕ...

=> Απομονωμένη Αγκυρα/Ταλάτ στην επιμονή για "Εγγύηση Τουρκίας".

- Ο ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΟΝ εξαίρει τις συμβολές Γαλλίας και Γερμανίας σ Ειρηνευτικές δυνάμεις ΟΗΕ.

=> Σημαντικές συναντήσεις τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ ?

---------------------------------------------------
* Παρίσι/ΑΚΜ/+11-16 Ιουλίου 2008/-
-----------------------------------------------------
    Η εμμονή της Τουρκικής πλευράς για "ΕΓΓΥΗΣΗ" απο ΑΓΚΥΡΑ, που απειλεί να νομιμοποιήσει Εισβολές-Κατοχές Τουρκικού Στρατού στην Κύπρο,
    
    έρχεται σ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την θέληση που εξέφρασε η Γαλλική Προεδρία ΕΕ, σε συμφωνία μ ΟΗΕ, να προάγει την χρήση ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ :

    Αυτό προκύπτει κι από σειρά Δηλώσεων Γάλλου Προέδρου Νικολά ΣΑΡΚΟΖΗ κι άλλες που μας έδωσε το επιτελείο του κι η Ηγεσία ΟΗΕ, στο περιθώριο και μετά την Συνάντηση Κορυφής Αρχηγών Κρατών/Κυβερνήσεων για την Μεσόγειο, και τους εορτασμούς 14ης Ιουλίου στο Παρίσι, που τίμησε εντυπωσιακά τον ΓΓ ΟΗΕ, ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΟΝ, και τις Ειρηνευτικές δυνάμεις ΟΗΕ στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της UNFICYP για Κύπρο.
-----------------------------------------
    Η αδιάλακτη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ ΤΑΛΑΤ, που δήλωσε "ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ" την απαίτηση που προωθεί κι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, για "ΕΓΓΥΗΣΗ απ την ΤΟΥΡΚΙΑ",

    αντικατοπτρίστηκε στο Παρίσι ακόμα κι από ΑΡΝΗΣΗ του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ να παρευρεθεί, με όλους σχεδόν τους άλλους Αρχηγούς Κρατών/Κυβερνήσεων Ευρώπης και Τρίτων Μεσογειακών χωρών, την Ηγεσία ΕΕ κα, στους εορτασμούς Εθνικής Γιορτής Γαλλίας, στο επίκεντρο της οποίας ήταν φέτος ο ΓΓ ΟΗΕ κι οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που βρίσκονται στη Μεσόγειο.

    Γεγονός παράδοξο για ένα Κράτος, σαν την Τουρκία, που έχει ανειλημμένη υποχρέωση έναντι ΕΕ, (η οποία την χρηματοδοτεί από 1999/2000), να συμβάλει σε προσπάθειες ΟΗΕ για επίλυση Κυπριακού, ιδίως αυτή την κρίσιμη στιγμή,

    και που δεν πέρασε διόλου απαρατήρητο από Γαλλικές πηγές στο Προεδρικό Μέγαρο, οι οποίες μας ειδοποίησαν σχετικά...
----------------------------------------------------
    - Την "ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ της ΓΑΛΛΙΑΣ (προεδρεύουσας της ΕΕ), ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ..και με Στρατιωτικές δυνάμεις, σ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ για εφαρμογή Ειρηνευτικών συμφωνιών" υπό την αιγίδα ΟΗΕ στην Μεσόγειο κι αλλού, εξέφρασε επανειλλημένα ο Πρόεδρος ΣΑΡΚΟΖΗ, πριν, κατά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι, σε δηλώσεις που έκανε ιδίως στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

    + Παράλληλα, όλοι οι Υψηλότεροι Αξιωματούχοι του Επιτελείου του στο Ελυζέ, (είναι πασίγνωστοι, αλλά μιλούσαν "Οφ", κι έτσι δεν τους αναφέρουμε ονομαστικά εδώ), επεσήμαναν σε συναντήσεις με ομάδα Δημοσιογράφων στο Γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο, ότι η Σύνοδος Κορυφής για τη Μεσόγειο αναμένετο και ν ανοίξει το δρόμο για επίλυση πολιτικών προβλημάτων της περιοχής, όπως και το Μεσανατολικό, του Λιβάνου, και το Κυπριακό.

    => Χαρακτηρηστικά, είναι ο ίδιος ο οργανωτής της Συνόδου Κορυφής για την Μεσόγειο, ο Πρέσβης Αλέν ΛΕ ΡΟΥΑ, που μόλις ονομάστηκε επικεφαλής όλων των Ειρηνευτικών Δυνάμεων ΟΗΕ :  
    Οπως μας είπε ο νέος Αναπληρωτής ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΗΕ για όλες τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στον Κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της UNFICYP, κ. ΛΕ ΡΟΥΑ, πρόκειται ν αναλάβει τις νέες αρμοδιότητές του μετά την μετάβασή του στη Νέα Υόρκη, "τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου", δηλ. την ίδια στιγμή που αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό...
    Μ αυτή την ευκαιρία, ο αν. ΓΓ ΟΗΕ μας τόνισε κι ότι "γνωρίζει καλά" ότι οι αποφάσεις ΟΗΕ για την Εντολή Διεθνών Ειρηνευτικών Δυνάμεων, όπως κι η UNFICYP κα, συχνά αγγίζουν  "πολλές πτυχές Πολιτικής, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κπα, που απαιτούν συνολική θεώρηση προβλημάτων όπως και το Κυπριακό κα, για την οποία πρέπει να είμαστε πάντα ενήμεροι.

    => Ετσι,  "η UNFICYP (που μέχρι τώρα περιορίζεται σ επιτήρηση της "Πράσινης Γραμμής"), θα μπορούσε να ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ στο μέλλον σε πραγματική Ειρηνευτική Δύναμη" ΟΗΕ για εφαρμογή συμφωνημένης λύσης στο Κυπριακό, "μ ένα ΨΗΦΙΣΜΑ του ΣΑ ΟΗΕ που θα αλλάζει την Εντολή της",
    όπως μας είπε η Εκπρόσωπος Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ, Διευθύντρια Τύπου στον ΟΗΕ, Μισέλε ΜΟΝΤΑΣ.

    - "Τέτοιες Διεθνείς Ειρηνευτικές Δυνάμεις ΟΗΕ στη Μεσόγειο μπορούν να συμβάλουν επίσης για να δημιουργηθεί ένα κλίμα Σταθερότητας στην περιοχή, που χρειάζεται για ν αναπτυχθούν (οικονομικές) ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ σε μεγάλα πρότζεκτς", συμφώνησε κι ο διάσημος Σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου ΣΑΡΚΟΖΗ, Ανρί ΓΚΥΕΝΟ, (Νο 3 στην Ιεραρχία Προεδρικού Μεγάρου Ελυζέ), απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

    - "Ναί, και βέβαια", η εμφανής πρόθεση της Γαλλικής Προεδρίας ΕΕ είναι να προάγει Διεθνείς Ειρηνευτικές Δυνάμεις ικανές να εγγυηθούν την εφαρμογή συμφωνιών επίλυσης διαφόρων συγκρούσεων στη Μεσόγειο κι αλλού, όπως, ενδεχομένως, και στην Κύπρο, μας επιβεβαίωσε κι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου ΣΑΡΚΟΖΗ για Ευρωπαικά/Διεθνή θέματα, Πιέρ-Ζερόμ ΕΝΕΝ.
-----------------
ΓΓ ΟΗΕ : "ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Ευθύνη" στην Σύνοδο Κορυφής για Μεσόγειο, και Γαλλο-Γερμανικές συμβολές σε Διεθνείς Ειρηνευτικές Δυνάμεις...
----------------------
    + Αυτά συμβαδίζουν και με ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ που υιοθέτησαν 45 Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων στο πέρας Συνόδου Κορυφής για την Μεσόγειο, με συμμετοχή Ηγεσίας ΕΕ κι ΟΗΕ κάνοντας έκκληση γι "ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ" "γι αναζήτηση Ειρήνης", κι αναλαμβάνοντας "υποχρέωση να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να επιλυθούν συγκρούσεις, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΟΧΗ", και "να προαχθούν τ Ανθρώπινα Δικαιώματα", με "ΚΟΙΝΗ θέληση για Ειρήνη κι Ασφάλεια", με "ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ", για να δημιουργηθεί "περιοχή Ειρήνης και Σταθερότητας στη Μεσόγειο".

    => - "Η νέα Ενωση για την Μεσόγειο, έρχεται σε κατάλληλη στιγμή για να βοηθήσει ΟΛΟΥΣ να στηρίξουν ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ" για επίλυση και πολιτικών προβλημάτων σαν το Μεσανατολικό, στο Λίβανο, ή και το Κυπριακό, όπως τόνισε σε διάφορες Δημόσιες δηλώσεις στο Παρίσι κι ο ΓΓ ΟΗΕ Μπάν Κι Μούν, μετά κι απ τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ (βλ. άλλες ειδήσεις, που επισυνάπτονται).

    Ο ΓΓ ΟΗΕ, σε Διάσκεψη Τύπου με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών Μπερνάρ ΚΟΥΣΝΕΡ την επόμενη μέρα, δήλωσε "ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για την πρόσκληση του Προέδρου ΣΑΡΚΟΖΗ που ΤΙΜΗΣΕ τον ΟΗΕ και τις ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ του ΔΥΝΑΜΕΙΣ με συμμετοχή στην παρέλαση της 14ης Ιούλη" (Εθνική Γιορτή Γαλλίας), εξέφρασε "εκτίμηση για την ΣΥΜΒΟΛΗ της Γαλλικής Κυβέρνησης σ Ειρηνευτικές προσπάθειες ΟΗΕ", κι ανακοίνωσε πρόθεσή του "για στενή συνεργασία ..,σε θέματα ΕΙΡΗΝΗΣ .. κι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σ όλο τον Κόσμο".

    + Παρόμοιες δηλώσεις έκανε ο ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ, αμέσως μετά στη Γερμανία, (μετά τη συνάντησή του και με τον ΤουρκοΚύπριο ηγέτη Μεχμέτ ΤΑΛΑΤ), σε Διάσκεψη Τύπου με την Καγκελάριο Αντζη ΜΕΡΚΕΛ, (στενή φίλο του ΣΑΡΚΟΖΗ) :

    - "Πρόσφατα, η ΓΕΡΜΑΝΙΑ αύξησε τις ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ της ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ" σε Διεθνείς "Ειρηνευτικές αποστολές μ εντολή ΟΗΕ", και "συνεργαζόμαστε στενά με την Καγκελάριο ΜΕΡΚΕΛ σε ΘΕΜΑΤΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ για ΕΙΡΗΝΗ", όπου "έδειξε αποτελεσματικότητα στην δημιουργία ΚΟΙΝΩΝ προοπτικών", ενώ "τώρα συζητήσαμε τις εξελίξεις...μετά τη Σύνοδο Κορυφής για την ΜΕΣΟΓΕΙΟ", (όπου αναφέρθηκε συχνά το Κυπριακό), είπε ο ΓΓ ΟΗΕ.

    "Η συμβολή της Γερμανίας σ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" συζητήθηκε επίσης και σε συνάντηση του 3με τον Υπουργό ΑΜΥΝΑΣ, Φραντς Ζόζεφ ΓΙΟΥΝΓΚ, όπου ο Μπάν Κι Μούν είπε ότι "ΕΝΘΑΡΥΝΘΗΚΕ" κι από την "συμβολή της για Ειρήνη κι Ασφάλεια στο ΛΙΒΑΝΟ", με Ναυτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην Κύπρο.

    => Ο ΓΓ ΟΗΕ ανακοίνωσε, δε, ότι ο Γερμανός Υπουργός ΑΜΥΝΑΣ θα τον επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη "τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ", δηλ. τον ίδιο μήνα που θα συναντηθούν οι Υπουργοί Εξωτερικών της "Ενωσης για την Μεσόγειο"...
----------------------------
=> ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ για ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ενώ ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ σνομπάρει την Γαλλική Εθνική Γιορτή με παρέλαση Στρατού μαζί μ Ειρηνευτικές Δυνάμεις ΟΗΕ...
---------------------------------------------------------------
`    Εν τω μεταξύ, ένα χαρακτηριστικό, συμβολικό γεγονός στη Συνάντηση Κορυφής στο Παρίσι, είναι κι ότι οι οργανωτές έδωσαν μια πολύ καλή θέση στον Κύπριο Πρόεδρο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, κοντά στον Γαλλο Πρόεδρο ΣΑΡΚΟΖΗ, δίπλα απ τον ΓΓ ΟΗΕ, ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΟΝ, και την Ηγεσία της ΕΕ (Πρόεδρο Επιτροπής ΜΠΑΡΟΖΟ, ΓΓ Συμβουλίου ΕΕ ΣΟΛΑΝΑ, και Πρόεδρο ΕυρωΒουλής ΠΕΤΕΡΙΝΓΚ).

    Αντίθετα, ο Τούρκος πρωθυπουργός ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, είχε τοποθετηθεί .. στο ΤΕΛΟΣ της ΑΛΛΗΣ πλευράς του μεγάλου τραπεζιού, όπου ήσαν πάνω από 45 επικεφαλείς Κρατών/Κυβερνήσεων και Διεθνών Οργανισμών, ακριβώς δίπλα απ την .... "ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ Ενωση"...

    - "Οι ΘΕΣΕΙΣ διανεμήθηκαν με μια Αλφαβητική ΣΕΙΡΑ, που την βρήκαμε επίσης ..ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΗ", είπαν οι Ανώτεροι Σύμβουλοι του ΣΑΡΚΟΖΗ σ ομάδα Δημοσιογράφων στο Προεδρικό Μέγαρο Ελυζε, χαμογελώντας...

    => Αλλ ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ να παρευρεθεί, την επόμενη μέρα, στην Εθνική Γιορτή της Γαλλίας, που τιμούσε φέτος τον ΓΓ ΟΗΕ και τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ, συμπεριλαμβανομένης και της UNFICYP; όπως μας επεσήμαναν πηγές απ το Ελυζέ...

    Αντίθετα, ο Πρόεδρος της Κύπρου, ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ, όχι μόνον συμμετείχε, αλλά του δώσαν και περίοπτη θέση στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ Αρχηγών Κρατών/Κυβερνήσεων, στα δεξιά του Γάλλου Προέδρου ΣΑΡΚΟΖΗ και του ΓΓ ΟΗΕ, συμβολικά, δίπλα απ τον Νέο Πρωθυπουργό του Λιβάνου, κ. ΣΛΙΜΑΝ, και την Ηγεσία ΕΕ (ΜΠΑΡΟΖΟ, ΠΕΤΕΡΙΝΓΚ, ΣΟΛΑΝΑ)...

    (Βλ, επισυναπτόμενες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και σαφή ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ).

Polls

2009 EU Elections were won by Parties against Technocracy and Turkey's controversial EU bid, while the 1999-2004 Majority Abstention trend decelerated. What should be done in 2009-2014 ?

Αποτελέσματα

SMF Recent Topics SA

Copyright (c) 2007-2009 EIW/SENAS - EuroFora.net. All rights reserved. ISSN 1969-6361.
Powered by Elxis - Open Source CMS.