english french german greek italian lithuanian russian serbian spanish
Αρχική arrow newsitems arrow Summer Recess

Summer Recess

Έχει γραφτεί από ACM
Wednesday, 18 July 2018

 summer_recess

"Eurofora" will be in Summer Recess from July 20 to August 20, 2018. 

 

Only Exceptionally Important Issues might be adressed,

if there is a Need and an Availability of an Original News/Press contribution to Publish.

 

***

Enterprises' Competitiveness for 2014-2020

Statistics

Επισκέπτες: 56741382

Archive

Login Form





Να με θυμάσαι

Ξεχάσατε τον Κωδικό Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Syndicate

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML
Αρμοδιότερα "ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ" ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΕ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ, ΕΚΤΟΣ Oli ΡΕΝ !...

>>> Κι ο Γάλλος ΖΑΚ ΜΠΑΡΩ, - ΑντιΠρόεδρος Επιτροπής ΕΕ, αρμόδιος για Θεσμούς. Ανθρώπινα Δικαιώματα, κα, (κι ενώ συνεχίζεται κι η Γαλλική Προεδρία ΕΕ)...

-  Δηλώσεις που μας έδωσε ο αντιΠρόεδρος Κομισιόν ΕΕ, ενώ συνάντησε στο Στρασβούργο και τον Πρόεδρο ΕυρωΔικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζαν-Πώλ ΚΟΣΤΑ
-------------------------------------------------------------
* Στρασβούργο/ΑΚΜ/ + 16 Οκτωβρίου 2008/-
---------------------------------------------------------------
    Θετική προδιάθεση για να παίξει ίσως ουσιαστικό ρόλο σε παρακολούθηση συνομιλιών για το Κυπριακό από Ευρωπαική Επιτροπή, μετά κι από αμφιλεγόμενη στάση για Τουρκία του Φινλανδού Επιτρόπου για Διεύρυνση κ. ΡΕΝ, που έχει αμφίβολη αρμοδιότητα εφόσον η Κύπρος είναι Κράτος-Μέλος ΕΕ από 2004,
    εξέφρασε ένα απ τα πιο σημαντικά ηγετικά στελέχη της, ο ΑντιΠρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος σε "τομείς-κλειδιά", όπως Θεσμοί κι Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζακ Μπαρώ.

    Αυτό προκύπτει κι από αποκλειστικές δηλώσεις που μας έδωσε ο κ. Μπαρώ, ο οποίος έχει ιδιαίτερη επιρροή σήμερα ένεκα της Προεδρίας ΕΕ απ την χώρα του τη Γαλλία (μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου 2008), ενώ συνάντησε στο Στρασβούργο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζαν-Πώλ ΚΟΣΤΑ :

     - "Θα θέσω το ερώτημα", μας ανακοίνωσε ο αντιΠρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, σ απάντηση σχετικής ερώτησής μας για πιθανή ανάμιξη των υπηρεσιών που διευθύνει ο ίδιος.

     Εστω κι άν "δεν ξέρω ακόμα" τί θα γίνει, "θα το κοιτάξω" αυτό το θέμα, πρόσθεσε, εκφράζοντας ετοιμότητα κι ενδιαφέρον.

    - "Ναί, βέβαια", συμφώνησε δε με παρατήρησή μας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν "λογικό", εφόσον η Κύπρος είναι πλέον Μέλος ΕΕ μετά το 2004, και στις επίσημες αρμοδιότητές του για Θεσμούς ΕΕ, Ελευθερίες κι Ασφάλειες του Πολίτη, περιλαμβάνονται πολλά απ τα πιο "καυτά" θέματα που τίθενται στις συνομιλίες για το Κυπριακό, όπως και "παρεκλίσεις" από Κοινοτικό Κεκτημένο, ελευθερία μετακίνησης, Εκλογές, κι άλλα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κττ.

    Δεδομένου κι ότι θα ήταν ΑΡΜΟΔΙΟΤΕΡΟΣ καθ ύλην απ τον Κο. Ρέν, που περιορίζεται σε θέματα Διεύρυσνης ΕΕ, προκειμένου για την Κύπρο, Κράτος-Μέλος ΕΕ μέσα στην "καρδιά" Ευρωπαικής ολοκλήρωσης. όπως τόνισε και συμβολικά κι η πρόσφατη Ιστορική 1η Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών/Κυβερνήσεων των "15" ΕυρωΖώνης, που προσκάλεσε στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά ΣΑΡΚΟΖΗ, προεδρεύων ΕΕ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με συμμετοχή Προέδρου Κύπρου Δημήτρη ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, επιτυγχάνοντας σημαντικές αποφάσεις έναντι Οικονομικής Κρίσης, που δέχθηκαν κι οι υπόλοιπες χώρες ΕΕ στις Βρυξέλλες αργότερα. (Πρβλ. 4 σύντομα Νέα που εστάλησαν από Παρίσι, απ το Προεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων, Κυριακή 12/10/08).
   
    + Εξάλλου, "με την πρόσφατη Χάρτα θεμελιωδών ελευθεριών της ΕΕ, κι εν όψει της επικείμενης επικύρωσης της Συνθήκης της Λισαβώνας, θα έχουμε και μια σαφέστερη Νομική βάση για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", πρόσθεσε,

    Την ίδια στιγμή, απάντησε δις με ξεκάθαρο "Ναί" σ ερώτησή μας γι "ανάγκη παρακολούθησης των συνομιλιών για το Κυπριακό απ την Επιτροπή ΕΕ".

    Επι πλέον, ο κ. Μπαρώ συμφώνησε μ ερώτησή μας άν η ΕΕ επιδιώκει να διευκολύνει την εφαρμογή αποφάσεων ΕΔΑΔ :    
    - "Βέβαια  : Αυτό είναι και το νόημα που έχει η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΕΔΑΔ, Ζαν-Πωλ Κόστα στο Στρασβούργο : Να δούμε πως η ΕΕ θα μπορούσε να διευκολύνει την πρακτική εφαρμογή των αποφάσεων του ΕυρωΔικαστηρίου, αυτό είναι φανερό. Κάτι που θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα με τη Συνθήκη της Λισαβώνας", είπε.

    >>> Αυτό έχει επίκαιρη σημασία για την Κύπρο εφόσον πρόσφατο Ψήφισμα ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο τάχθηκε υπέρ "μιας Λύσης του Κυπριακού που να βασίζεται και πάνω στη Νομολογία ΕΔΑΔ", για πρόσφυγες, εγκλωβισμένους, Αγνοούμενους, κπα.

    Αξίζει να υπενθυμιστεί δε κι ότι το "Πάγωμα" 8 κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας μ ΕΕ εν όσω αρνείται να εφαρμόσει ανηλειμένη υποχρέωσή της να παύσει το "Εμπάργκο" εναντίον Πλοίων κι Αεροπλάνων από Κύπρο, αποφασίστηκε απ την ΕΕ όταν ο κ. Μπαρώ ήταν αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, (όπως μας είχε προ-ανακοινώσει τότε, κι είχαμε δημοσιεύσει).

Polls

2009 EU Elections were won by Parties against Technocracy and Turkey's controversial EU bid, while the 1999-2004 Majority Abstention trend decelerated. What should be done in 2009-2014 ?

Αποτελέσματα

SMF Recent Topics SA

Copyright (c) 2007-2009 EIW/SENAS - EuroFora.net. All rights reserved. ISSN 1969-6361.
Powered by Elxis - Open Source CMS.