

Cyprus' MEP Lucaides elected President of CoE Assembly's Middle East+Arab World Committee
Main Menu
Αρχική Press Deontology/Ethics 2009 Innovation Year EU endorses EuroFora's idea Multi-Lingual FORUM Subscribers/Donors Συχνές ερωτήσεις Η άδεια του Elxis Σύνθετη αναζήτηση EuroFora supports Seabird newsitems In Brief European Headquarters' MAPs CoE Journalists Protection PlatformBRIEF NEWS
- 00:00 - 02.06.2021
- 00:00 - 18.10.2020
- 00:00 - 19.06.2020
- 00:00 - 18.05.2020
- 00:00 - 20.04.2020
- 00:00 - 02.02.2020
- 00:00 - 09.12.2019
- 00:00 - 27.11.2019
- 00:00 - 16.11.2019
Popular
- Yes, we could have prevented Ferguson riots says World Democracy Forum's Young American NGO to ERFRA
- Spanish People Elect CenterRIGHT Majority with 1st Party and Total of 178 MPs (6 More than the Left)
- Pflimlin's vision
- The European Athletic "Dream Team", after Barcelona 2010 Sport Championship Results
- Source Conseil d'Europe à ERFRA: Debatre Liberté d'Opposants à Loi livrant Mariage+Enfants à Homos ?
- Head of BioEthics InterGroup, MEP Peter Liese : "Embryonic stem cell research reaching its END" !?
- Spain: Jailed Turkish Terror suspect with Explosive,Drones,Chechen accomplices stirs Merah+ Burgas ?
- UN Head Ban Ki Moon at CoE World Democracy Forum : - "Listen to the People !"
Latest News
- EUOmbudsmen Conference 2022: Digital Gaps affect People's Trust threaten EF Project on EU Future ?
- French Election : Black Out on Virus, but Obligation for Fake 'Vaccines" Challenged
- Both French Presidential Candidates point at "Humanism" in crucial times...
- France : Zemmour = Outsider may become Game Changer in Presidential + Parliamentary Elections 2022
- PACE President Cox skips Turkey Worst (Occupation) case compared to Russia (DeMilitarisation) query
Statistics
Επισκέπτες: 59385495Archive
Login Form
Other Menu
Πρόεδρος ΕΔΑΔ : Δεν προχώρησαν τ Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Κατεχόμενα (στη Δεκαετία "υποψηφιότητας" Τουρκίας στην ΕΕ : 1999-2008)...
+ Ξεκάθαρες οι Αρχές της Νομολογίας ΕΔΑΔ για την Κύπρο, μας τόνισε ο Πρόεδρος ΕΔΑΔ, εκφράζοντας Ελπιδα για Ειρηνική Λύση στη βάση τους, όπως και το Ψήφισμα ΚΣΣΕ
Κυπριακό : "Προβλημα ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων"
>>> Τουρκία : ΡΕΚΟΡ Παραβιάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Δεκαετία αμφιλεγόμενης "Υποψηφιότητας" στην ΕΕ (1999 2008)
(+Απαντήσεις που μας έδωσε ο Πρόεδρος ΕΔΑΔ σε σχετικές ερωτήσεις μας).
-------------------------------------------------
* Στρασβούργο/ΑΚΜ/ 14 Οκτωβρίου 2008/
--------------------------------------------------
Λύπη. γιατί καθυστερεί εξαιρετικά η αποκατάσταση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο στα Κατεχόμενα, αλλά ελπίδα για Λύση στη βάση ξεκάθαρων Αρχών της Νομολογίας ΕΔΑΔ, όπως ζητά πρόσφατο Ψήφισμα ΚΣΣΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζαν Πωλ ΚΟΣΤΑ, σ απαντήσεις ερωτήσεών μας στο Στρασβούργο, όπου αποκαλύφθηκε κι ότι η Τουρκία κατέχει ΡΕΚΟΡ από καταδίκες για βαριές παραβιάσεις στη δεκαετία της αμφιλεγόμενης "Υποψηφιότητάς" της στην ΕΕ (1999-2008) :
Η Κύπρος, όπου συνεχίζεται η Τουρκική κατοχή, είναι η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη όπου "είναι σαφές ότι τ Ανθρώπινα Δικαιώματα ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ αρκετά" τα τελευταία 10 Χρόνια, έστω κι άν δεν υπάρχει πλέον εμπόλεμος κατάσταση, όπως τώρα μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας, αλλ "αντίθετα, πρόσφατες Ελπίδες για Ειρήνη κι επανΕνωση της νήσου", είπε ο κ, Κόστα, υπενθυμίζοντας και την πρόσφατη "επίσημη επίσκεψή" του.
Αλλά "η Νομολογία ΕΔΑΔ έχει θέσει ξεκάθαρες και καλά εμπεδωμένες αρχές" για την Κύπρο, "Πχ. είναι σαφές ότι, όπως είπαμε, η "ΤΔΒΚ" δεν είναι ανεγνωρισμένο κράτος σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό το είπαμε επανειλημένα", τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΔΑΔ.
"Ελπίζω να βρεί τελικά η Κύπρος σταθερή Ειρήνη και να μήν χωρίζεται πλέον απ την "Πράσινη Γραμμή" που είναι ένα είδος "Τοίχους του Βερολίνου" μ εθνικές διακρίσεις", πρόσθεσε,
"Δεν εναπόκειται σ εμάς (ΕΔΑΔ) να μπούμε σε λεπτομέρειες για Ομοσπονδία, κα", εφόσον "έχουμε θέσει τις βασικές Αρχές" γι Ανθρώπινα Δικαιώματα.
"Δεν μπορώ να πώ τί είπαμε με τον κ. Χριστόφια και τον κ, Ταλάτ" πρόσφατα στο Στρασβούργο, "αλλ απ τις συζητήσεις μας προέκυψε σαφώς ότι πρόκειται για χαρακτηριστικό πρόβλημα ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ, που πρέπει να διευθετηθούν και σε γενικό, πολιτικό επίπεδο, μέσα σε μια Ειρηνική λύση".
Βέβαια, "η κατάσταση στην Κύπρο είναι περίπλοκη : Στις γνωστές προσφυγές ΕΚων κατα της Τουρκίας, τώρα προστέθηκαν και κάποιες προσφυγές ΤΚων εναντίον της Κύπρου", περιπλεκοντας το θέμα των περιουσιών, όπως είπε για την σπάνια υπόθεση Σοφι, όπου προβλέπεται Ακρόαση Γενάρη 2009.
Αλλά "δέν είναι τόσο εύκολο να σπρώξει κανείς το ΕΔΑΔ", μας τόνισε εν τω μεταξύ κι ο Διευθυντής της Γραμματείας του, Ερικ ΦΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ σ απάντηση ερώτησής μας για φόβους ότι θ ασκηθούν πιέσεις έξωθεν για να κάνει παραχωρήσεις στην Τουρκία,,
"Το ΕΔΑΔ δεν έχει αρκετά μέσα για να λύσει εκατοντάδες ή Χιλιάδες υποθέσεις", αλλ "όταν επαναλαμβάνονται οι προσφυγές ένεκα και μή-εφαρμογής των αποφάσεων ΕΔΑΔ", "αυτό θέτει θέμα ευθύνης του Κράτους για το οποίο πρόκειται", απάντησε ο Πρόεδρος του ΕΔΑΔ σ άλλη ερώτησή μας.
"Σε περίπτωση δε καθυστέρησης εφαρμογής, θα μπορούσαμε να καταδικάσουμε σ αποζημίωση υπερημερίας", συμφώνησε ο κ, Κόστα. Ενώ, σε περίπτωση που έχουν "παγώσει" κάμποσες υποθέσεις, αναμένοντας από ένα Κράτος να εφαρμόσει μια "πιλοτική" απόφαση ΕΔΑΔ που θέτει γενικές αρχές για όλες, (όπως εγινε και για ΕΚους πρόσφυγες με την υπόθεση Ξενίδη Αρέστη), τότε, το υπεύθυνο Κράτος "έχει υποχρέωση να παράγει αποτελέσματα πχ. σε 2 η 3 χρόνια. Ειδάλλως θα ξεπαγώσουμε κάμποσες υποθέσεις", προειδοποίησε την Τουρκία ο Εκπρόσωπος Τύπου ΕΔΑΔ, Ρόντερικ ΛΙΝΤΕΛ,
Εν τω μεταξύ, νέες Στατιστικές ΕΔΑΔ αποκάλυψαν ότι η Τουρκία έρχεται 1η από 47 χώρες ΣτΕ σε καταδίκες για βαριές παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Δεκαετία 1998-2008 : Οπως Ανθρωποκτονίες (171 καταδίκες, έναντι 82 για Ρωσία, 15 Βουλγαρία, 13 Αγγλία), Βασανιστήρια κι Απάνθρωπες-Ταπεινωτικές μεταχειρίσεις (192 καταδίκες, αντί 107 Ρωσία, 37 Βουλγαρία, 32 Μολδαβία, 11 Ελλάδα), Στέρηση Ελευθερίας (325 καταδίκες, έναντι 190 για Πολωνία, 176 Βουλγαρία, 127 Ρωσία), καταπίεση Ελευθερίας Λόγου (161 παραβιάσεις, έναντι 39 γι Αυστρία, 13 για Γαλλία και Μολδαβία), στέρηση Περιουσίας (444 καταδίκες, έναντι 286 Ρωσία, 270 Ιταλία), κα.
Αλλ "άν υπάρξει θέληση από Κράτη και Κοινωνία, τ Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν θα παρακμάσουν στον 21ο αιώνα. Αντίθετα θα προοδεύσουν". Χρειάζεται "νέα ορμή" για "υπεράσπισή τους, με συνεχή επαγρύπνηση", κατέληξε ο κ, Κόστα σ άλλες δηλώσεις του νωριτερα στο Στρασβούργο.